Online Congres Zelfgenezing

Caroline Denijs

 Wijzer na borst- en darmkanker: "Kanker is een bewustwordingsproces."

"Je wilt af van iets wat in je lichaam is, dat levensbedreigend heet te zijn. Dan gaat je vecht- en vluchtmodus aan, maar omdat het in je lijf zit, kun je niet vechten of er van vluchten. Je komt in een overlevingsmodus. En daar moet je mee leren omgaan: hoe kom je weer terug in 'samen', 'ontspanning' en de 'helingsmodus'? Daar ging het voor mij wel over, ook in de jaren daarna."
De video is ingesloten door Vimeo. Het privacybeleid van Vimeo is van toepassing.
De gratis uitzending begint op Zondag 27 December 2020 vanaf 14.00

Natuurgericht therapeut; traumaverwerking en systemisch werk met paarden; Forum Kanker Anders Benaderd.

Caroline Denijs

Informatie over

 

Caroline Denijs

Bij Caroline werd in 2013 eerst borstkanker gediagnostiseerd. Ze overwoog het reguliere behandelaanbod en onderging er een deel van. Ze creëerde een paar jaar later het forum Kanker Anders Benaderd, omdat ze in een behoefte wilde voorzien: een ontmoetingsplek waar mensen meer konden zijn dan hun ziekte alleen, en waar de 'andere' vragen gesteld en besproken konden worden. In 2018 werd er opnieuw kanker geconstateerd. Deze darmkanker heeft ze, door haar eigen zoektocht en wijzer geworden te zijn middels de KAB groep, ook op haar eigen manier benaderd. Caroline volgt het pad van een sjamaan; ze schuwt de diepte niet. De weg naar heling en verbinding gidsen is haar grootste kracht en passie. De verworven kennis en inzichten deelt ze graag met anderen en ze neemt je mee naar de dimensie waar de heling kan plaatsvinden.

Meer informatie


Het leven is een reis van hoofd naar hart, voortdurend bewegend tussen twee polen: positieve en negatieve, en daar tussenin speelt het leven zich af. Als mens ontkomen we niet aan gebeurtenissen die ons raken. Dat is prachtig als het positief is. Maar als we bij negatieve gebeurtenissen onze vitale levensenergie niet succesvol kunnen inzetten om te vechten of te vluchten (en dat verwerken), bestaat de kans dat we bevriezen of afdalen we af in een zompig moeras of een donker gebied waar monsters op de loer liggen. Daar willen we liever niet zijn; daar is weerstand voor angst, verdriet of andere negatieve emoties.

Kanker is een stille uiting van een breuk, scheiding, isolatie, uitsluiting of verwijdering. Voor een mens is dat uitermate traumatisch, omdat we sociale wezen zijn. In onveiligheid reageert ons lichaam van nature mee. Er kan een niet gehoord of begrepen thema in ons leven zijn geweest, dat in het lichaam blokkeerde. Bovendien zijn er in onze complexe samenleving processen waar we geen grip meer hebben. De natuurlijke levensenergie kan er niet stromen, binnenkomen, lekt weg, of kan er worden uitgezogen. Ergens is een deel van jezelf verhard of verkild geraakt. Sommige mensen zijn daar gevoeliger voor dan anderen.

Kanker heb je dan ook nooit alleen, en kanker los je niet alleen op. Je hebt een gids nodig die met jou die donkere grot in gaat om je verloren deel te vinden, zodat je er ZELF weer licht op kan laten schijnen. Kanker anders benaderen is je lichaam beter verstaan, én het bewustwordingsproces dat met nieuwe inzichten die helende ruimte schept om het Leven weer toe te laten. De krachtcirkel In oude tijden wisten sjamanen - de medicijnmannen en -vrouwen - dat als er iemand ziek was in hun tribe, dat de tribe zelf uit balans was. Iedereen was medeverantwoordelijk en werd betrokken bij het oplossen van het probleem waar de ziekte een signaal voor was. Wij zijn isolatie van een ziek persoon normaal gaan vinden en het toedienen van gifstoffen ook. Dat is niet erg natuurlijk…

Ook kanker kun je benaderen als een bewustwordingsproces op het hoogste niveau, omdat processen in je lichaam je aandacht volgen. Helen is meer dan genezen alleen. Het brengt je naar je hart. In je hart is er voor oordelen en tegenstellingen geen plaats. Wél die aandacht die je in balans brengt.

Aanbod Krachtcirkel via zoomcalls


De ruimte waarin dat wezenlijk contact en die helende aandacht kan zijn is een krachtcirkel. Daar maken we gebruik van oude wijsheid en nieuwe inzichten. We komen er korte tijd samen, en brengen de aandacht naar waar het nodig is. Dat kan live, maar ook online.

In januari 2021 start een nieuwe krachtcirkel via wekelijkse zoomcalls.

  • Deelnemers van het online congres Zelfgenezing doen mee aan deze serie van 10 zoomcalls voor € 81,00.

Meer informatie hierover volgt via de nieuwsbrief. Voor opgave kun je contact opnemen via Caroline haar website: https://tussenhemelenpaarden.nl

Boekentip


Tijdens het interview noemt Caroline enkele titels van boeken waar ze zelf veel aan heeft gehad.

 

Als de diagnose kanker is...

In één pakket: 22 interviews met waardevolle expertise en jarenlange ervaring met patiënten.
Voor ondersteuning, inspiratie en hoop door mensen die dit proces doorlopen hebben.

Tijdelijk met 25,00 euro korting!

t/m 3 januari 2021

Heb je vragen of feed back over het congres, neem dan contact met me op: support@zelfgenezingscongres.nl.